Er even tussenuit in Leeuwarden? Klik hier voor de arrangementen.

Omgeving

Dankzij de uitstekende ligging van Eurohotel zijn de vele musea die Leeuwarden rijk is, maar op tien minuten loopafstand. Duik in de historie van Leeuwarden, geniet van een avondje uit in het Holland Casino of ontdek Leeuwarden als Culturele Hoofdstad.

Fries Verzetsmuseum

Friezen en niet-Friezen vertellen over hoe zij de Tweede Wereldoorlog op het platteland in Friesland beleefd hebben. In het museum staan onderwerpen zoals de luchtoorlog boven Friesland, het verzet tegen de bezetter en het onderduiken centraal.

bekijk website
Natuurmuseum Fryslân

Zoals de naam van het museum doet vermoeden, kun je in het Natuurmuseum Fryslân natuur zien, voelen, horen en ruiken. Bij uitstek hét museum voor de natuurliefhebber. Leuk voor oma’s, opa’s en ouders, maar vooral voor de kinderen.

bekijk website
A Guide To Leeuwarden

Een stadswandeling is de leukste manier om de Leeuwarden te ontdekken. Elke vrijdag en zaterdag worden er gratis stadswandelingen gegeven. Naast de open stadswandeling heb je ook de mogelijkheid om een gids te boeken voor een stadswandeling met je eigen gezelschap.

bekijk website
Museumwinkel Nieuwesteeg

In het hart van Leeuwarden vind je de Nieuwesteeg, beter bekend als het Ambachtstraatje. Hier waan je je terug in grootmoeders tijd. Je vindt er onder andere winkels en werkplaatsen van een barbier, een koperslager, een grutter en een straatventer.

bekijk website
Fries Museum

Als je het Fries Museum betreedt, kom je in een ongekende wereld terecht. Hoogtepunten van de Friese cultuur én moderne en hedendaagse Nederlandse kunst geven het museum een veelzijdig en eigenzinnig gezicht. Je valt van de ene verbazing in de andere.

bekijk website
Het Princessehof

Het Princessehof is gevestigd in het 18de-eeuwse stadspaleis van Maria Louise van Hessen-Kassel, prinses van Oranje Nassau, voorouder van onze huidige koningin. Het museum heeft een ware metamorfose ondergaan. In een volledig nieuw interieur worden de prachtige keramische collecties getoond.

bekijk website